Матеріально-технічне забезпечення

Запорізька школа-інтернат розташована на Великому Лузі, в екологічно чистому районі міста Запоріжжя. Площа території закладу - 5,025  га.

Заклад має велике подвір’я,  огороджене парканом  по периметру території, два окремих входи і заїзди, парк, квітники,  ігрові та спортивні  майданчики. По території встановлені відеокамери, пожежна сигналізація, охоронна система безпеки, вільний Wi-Fi.

На території розміщено 16 будівель:

-   Двоповерхове приміщення старшої школи, на цокольному поверсі якого розташоване укриття,  забезпечене  електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, вентиляційною системою та двома евакуаційними виходами;

-       Двоповерхове приміщення початкової школи;

-       Два двоповерхових спальних корпуси;

-       Двоповерховий медичний корпус;

-       Приміщення столярної та слюсарної майстерні;

-       Приміщення для соціально-побутового орієнтування;

-       Адміністративний корпус, де розташована їдальня на 120 осіб та харчоблок;

-       Котельня;

- 6 господарських приміщень (теплиця, пральня, каштеляна, складські приміщення, гараж тощо).

У в двох приміщеннях початкової та старшої школи освітнього закладу функціонує  13  навчальних кабінетів (української мови/літератури - 2, історії, трудового навчання – 2, ЛФК, біології/географії, фізики/хімії,  інформатики, корекції розвитку, математики - 2, мистецтва), 13  класних кімнат, спортивна зала, актова зала, бібліотека, книгосховище, їдальня, навчальний та робочі кабінети психологічної служби, сенсорна кімната, 3 кабінети логопедів, методичний кабінет, кабінети заступників директора – 2. Окремо розташовані столярна  та слюсарна майстерня, приміщення соціально-побутового орієнтування.

Навчальні кабінети містять технічне забезпечення, оновлені меблі, енергозбережувальне освітлення, сучасні  LTD-панелі у відповідності до вимог до режиму освітлення  приміщень на закладу освіти. Класні кімнати для учнів початкових класів обладнано відповідно до вимог НУШ, містять осередки для різних видів роботи. У всіх кабінетах закладу наявні сучасні дошки, меблі, дидактичне обладнання.

Для підвищення якості освітнього процесу в закладі нараховується: 5 інтерактивних дощок з проекторами, 15 смарт-телевізорів, 2 ломінатора,  67 ноутбуків,  струменеві та лазерні  принтери. Заклад підключений до мережі Інтернет та Wi-Fi із швидкістю  100 МБ/с, всі робочі місця працівників забезпечені доступом до мережі.

В кожному спальному корпусі по 10 спалень. Спальні кімнати забезпечені сучасними меблями: ліжками з ортопедичними матрацами, новими шафами та приліжковими тумбочками. В ігрових кімнатах кожного спального корпусу є смарт-телевізори, м’які меблі та крісла-мішки,  настільні та дидактичні ігри,  килими-пазли.

Медичний корпус оснащено обладнанням для забезпечення наступних медичних послуг:

-    Фізіотерапія (магнітотерапія, ампліпульс, лазеротерапія, ультразвукова терапія, лікувальна інгаляція, УВЧ та УФО терапія, тубус кварц, лікувальний електрофорез, д’арсонвалізація);

-       Парафінотерапія;

-       Лікувальний масаж;

-       Лікувальні кисневі коктейлі;

-       Мікрополярізація головного мозку апаратом «Раймед-Поляріс».

Для організації якісного харчування було зроблено ремонт та реконструкцію їдальні та харчоблоку. З метою модернізації за останні роки змінено та придбано наступне обладнання:

-       Харчоварильний котел;

-       Електричні духовка - 1, електроплита – 1, електрична піч – 1;

-       Посудомийні машини – 2;

-       Картопле очисна та протирочно-різальна машини;

-       Електром’ясорубка – 1, Млинниця – 1, електросковорода  - 1; 

-       Холодильники – 5, холодильні шафи – 7, морозильна скриня;

-       Сучасні меблі.

На прилеглій території закладу наявні:

-       Огороджене футбольне поле;

-       Волейбольний та баскетбольний  майданчики;

-       Тренажерний майданчик;

-       Ігрові майданчики – 2;

-       Лави для відпочинку біля кожного корпусу.